Dokumenter om: Svær demens
Svær demens
Den kognitive svækkelse betyder, at patienten er helt afhængig af hjælp fra andre. Flytning til plejebolig vil ofte være nødvendig. Regelmæssig overvågning nødvendig.
Du kan sortere listevisningen ved at vælge henholdsvis dokumenttype og emneord i menuen til venstre. Som udgangspunkt vises dokumenter for alle emneord under den valgte dokumenttype. Du kan indsnævre visningen ved at vælge et emneord efterfølgende.
Musikterapi med demensramte med agiteret adfærd
Margrethe (fiktivt navn) går hulkende ude på gangen. Margrethe har Alzheimers sygdom i svær grad, og hun kan ikke fortælle, hvad der er galt, fordi hun har mistet det meste af sit sprog. Hendes sorg kan hurtigt eskalere og blive til vrede og aggressiv adfærd. Så slår hun på døre og vægge og råber sin fortvivlelse ud, hvorved hun forstyrrer de andre beboere og fremprovokerer uhensigtsmæssige reaktioner. Det handler derfor (...)
Musik og skuespil hjælper borger med at samarbejde om personlig pleje
Praksiseksemplet beskriver et langstrakt forløb, hvor det ved hjælp af musik og lidt skuespil eller klovneri er lykkedes for plejepersonale og musikterapeut i fællesskab at opdage, udvikle og etablere faste strukturer for tilgangen til en herre (...)
Akutord som støtte til verbalt urolig person
For at lette kommunikationen aftales en række såkaldte "akut-ord" til at bruge i bestemte situationer (...)
Musik og dans med demensramte: DanseCafé i DemensCentrum Aarhus
DanseCafé blev indført som praksis i DemensCentrum Aarhus (DCAa) for at tilbyde en ramme, der giver mulighed for personer med svær demens at træne og vedligeholde fysisk bevægelighed og sociale evner i en aktivitet, som tager afsæt i den genkendelighed og glæde, som musik kan bringe. Artiklen beskriver baggrund og metode for dansecaféen. Konceptet er udviklet af Chris Lykkegaard, musikterapeut i DemensCentrum Aarhus. (...)
Rapport for trænerindsats ved [02.13 – 05.13]
I rapporten beskrives hvorledes medarbejderne går fra at opleve det vanskeligt at samarbejde med borger og ofte anvende magt/fastholdelse i forbindelse med den daglige pleje til at kunne gennemføre pleje og omsorg uden brug af magt. (...)
Spiseproblematik og siliconeske
Ældre dame med demens lider af vægttab og risiko for underernæring. Forskellige indsatser afprøves, men det viser sig ved ergoterautisk vejledning, at vedkommende har udviklet overfølsomhed i mundens slimhinder. Derfor afprøves med succes spisning med siliconeske. (...)